08 feb Kebab met Andalouse
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 pitabroodjes
- 50 g rode paprika, ontpit, in fijne reepjes gesneden
- 100 g Roma tomaten, ontpit in fijne reepjes gesneden
- 50 g Andalouse Delino
- fijngehakte rode ajuin
Voor de kebab:
- 800 g lamsgehakt gekruid
- 100 g Andalouse Delino
- 100 g broodkruim
- 10 g Baharat kruid
- 5 g fijngehakte munt
- 5 g fijngehakte koriander
Instructies
- Meng de tomaat, paprika en de Delino Andalouse
- Warm de oven voor op 210°C.
- Meng alle ingrediënten voor de 'kebab' tot een vaste massa. Vorm deze rond kebab-stokjes (indien hout, eerst geweekt in lauw water).
- Warm de pitabroodjes.
Presentatie:
- Serveer de tomaat-paprikasalade op het broodje met daarop de 'kebab'
- Werk af met extra Delino Andalouse, rode ajuin en verse kruiden.