Chicken Fingers & Zoete Aardappel met Andalouse Dip

Chicken Fingers & Zoete Aardappel met Andalouse Dip

Ingrediënten

  • 480 g kipfilet
  • 5 zoete aardappelen
  • Gerookte paprika – pimenton de la vera
  • Peper en zout
  • Verse koriander
  • Bloem
  • Eiwit
  • Cornflakes (naturel)
  • Andalouse van Delino

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Borstel de zoete aardappelen schoon. Snijd ze ongeschild in dikke frieten.
  • Leg ze op een ingevette ovenplaat. Kruid met peper en zout en sprenkel er olijfolie over. Zet gedurende 25 à 35 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Hussel ze regelmatig om.
  • Voor de chicken fingers zet je 3 kommetjes klaar; ééntje met bloem, ééntje met eiwit en ééntje met cornflakes.
  • Kruid de kipfilet met de pimenton en peper, draai ze één voor één goed door de bloem, daarna in het eiwit en vervolgens door de cornflakes.
  • Verhit de friteuse tot 180°C et frituur de kipfilet krokant. Kruid ze nog eens goed met zout en eventueel met wat fijngehakte koriander.
  • Serveer samen op een schotel met de Delino Andalouse.


nl_BENL
en_GBEN fr_FRFR de_DEDE nl_BENL