23 Mar Gevulde slaharten met wortel, sjalotsla en Bieslookvinaigrette
Ingrediënten
- 4 slaharten van Romeinse sla
- 4 worsten van 100g elk
- 1 dl olive oil
- 20 beetgaar gekookte jonge wortel
- 2 grote banaansjalotten
- Verse bieslook
- 4 dl Bieslookvinaigrette van Delino
- of
- 4 dl Light Vinaigrette with Garden Herbs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°c.
- Snijd de slaharten doormidden en verwijder de kleinste blaadjes. Schik er de worstjes tussen en bind op of steek er een cocktailprikker in. Warm de olijfolie heet en bak er de gevulde harten in. Laat verder garen in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160°C.
- Bak in dezelfde pan de sjalotringen en de wortelstukjes en voeg er de kleine slablaadjes bij.
- Presentatie:
- Serveer de gebakken groenten met daarop een gevuld slahart.
- Werk af met de Bieslookvinaigrette.
- Tip: voor dit recept kan je ook opteren voor de DELINO Light Vinaigrette met Tuinkruiden.