Bearnaise Herfst
Recept afdrukken

Varkensmignonette met Gebakken Groenten en Bearnaise

Ingrediƫnten

  • 400 g varkensmignonette
  • 2 wortels
  • 1/2 knolselder
  • 2 pastinaken
  • Enkele blaadjes savooikool
  • 1 lepel verse lavas
  • 160 g zilveruitjes
  • 300 g Bearnaise van Delino

Instructies

  • Snij de wortels, knolselder en pastinaak in schijfjes, blancheer alle groenten apart in een pot met gezouten, kokend water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze direct af onder koud water.
  • Verhit een pan op zacht vuur met wat hoeveboter en voeg de groeten toe. Start met de uitjes, dan de wortels, pastinaak, knolselder en savooikool. Kruid alles goed met peper en zout en laat nog even kort bakken. Haal de pan van het vuur en voeg een lepel Delino Bernaise toe en wat fijngehakte lavas.
  • Verhit intussel 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ongeveer 10 minuten verder garen. Haal het vlees uit de pan en houd warm.
  • Snijd de mignonettes in schuine reepjes, verdeel ze samen met de groenten over de borden en werk af met extra Bearnaise.
  • Saustip: de Bearnaise van Delino kan zowel koud als warm gebruikt worden.