Delino Lamsgehakt Zigeunersaus
Recept afdrukken

Lamsgehakt Spiesjes met Couscous, Geroosterde Groenten en Zigeunersaus

Ingrediënten

  • 600 g lamsgehakt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • Verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • Komijnpoeder
  • Korianderpoeder
  • Kaneel
  • Salt & pepper
  • Platte peterselie
  • 250 g couscous
  • 2 gele paprika's
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 2 rode ui
  • Verse tijm
  • 400 g Delino Gipsy Sauce

Instructies

  • Meng voor de spiesjes het lamsgehakt, samen met de koriander- en komijnpoeder, een snuifje kaneel, fijngesneden look, wat fijngehakte munt, peterselie, peper en zout. Druk het gehakt in rolletjes rond de satéstokjes en laat even opstijven in de koelkast.
  • Bereid de couscous volgens de instructie op de verpakking en kruid af met peper en zout.
  • Verwarm de oven op 200°C. Maak de groenten schoon en snijd ze in plakjes. Meng ze samen in een kom met olijfolie, peper, zout en tijm.
  • Verdeel ze over een bakplaat, zet 30 min in de oven en schep geregeld om.
  • Wrijf de lamspiesjes in met olijfolie en bak ze in een grillpan.
  • Doe de couscous in een serveerschaal, garneer met de geroosterde groenten, peterselie, munt en met de lamsspiesjes.
  • Werk af met de Delino Zigeunersaus.